Menu Výrobci

Štětka malířská hranatá 170x75 mm - 83827510

Vysoce kvalitní malířské nářadí pro profesionální řemeslníky i domácí kutily.

obrázky mohou být ilustrační
83827510.jpg
83827510.jpg
Kód výrobku 190600281
VýrobceiColorExpert

COLOR EXPERT patří do skupiny COLOR EXPERT-STORCH, největšího a nejstaršího distributora malířského nářadí v Evropě. Painting Tool Systems – skupina Storch-Ciret Group vyrábí a prodává vysoce kvalitní malířské nářadí. Pro profesionální řemeslníky a pracovníky svépomocí, kteří oceňují kvalitu.

Parametry produktu:
Váha
0.30 kg
Cena s DPH za ks:
Cena bez DPH za ks:
89 Kč
74 Kč
Expedice:
Vyřazeno z nabídky
Poraďte se s námi ohledně alternativy produktu

Popis Štětka malířská hranatá 170x75 mm - 83827510

Štětka malířská hranatá, plastové držadlo.

Vlastnosti Štětka malířská hranatá 170x75 mm - 83827510

  • materiál: syntetická štěpená vlákna
  • plastové držadlo

 

Jak vybrat štětec nebo štětku

Obecně platí, že pro vtírání nátěrové hmoty do podkladu jsou vhodnější štětec nebo štětka, a to zejména u hrubých nebo nestejně savých podkladů.

Zřejmé je to při penetraci stěn: Do tmelu, stěrky nebo nové omítky se vsakuje větší množství penetrace než do ploch se starými nátěry, čili když na štětec nebo štětku přitlačíme, dostaneme tam i více penetračního roztoku; válečkem by to bylo pracnější. Například první nátěr sádrokartonu bychom právě z těchto důvodů měli dělat štětkou.

Pro penetraci je vhodnější štětka s přírodními štětinami, které nasáknou více nátěrové hmoty, takže štětku není potřeba tak často namáčet. Štětkami s umělými štětinami zpravidla malujeme nově omítnuté stěny, nebo je používáme na zednické práce pro vlhčení podkladů. Na preciznější malbu jsou vhodnější štětky s přírodními vlákny.

Většina nových štětců pouští štětiny, proto je nejprve použijeme několikrát na základovou barvu a až poté na vrchní vrstvy, u kterých záleží na tom, aby byly čisté.

Volíme ho podle charakteru práce. Nejčastěji používáme ploché štětce, protože nabízejí více možností jak vést stopu, a při namáčení lze dobře kontrolovat, kolik barvy nabíráme.

Oválné štětce volíme pro lakování rovných ploch, neboť se s nimi pracuje rychle a při průhledném nátěru nejsou tolik vidět nepřesnosti.

Štětce s přírodními štětinami lze použít na jakékoliv barvy a štětce s umělými štětinami jsou vhodné jen pro vodou ředitelné barvy, protože při natírání syntetickými barvami či odstraňovači starých nátěrů by je vzájemné chemické reakce mohly poškodit. Neplatí to však doslova: Na louhy, kyseliny i na odstraňovače starých nátěrů lze použít například štětce s polyamidovými štětinami.
K lazurování jsou vhodné štětce s umělými štětinami, které mají mikroskopické komůrky a tím oproti běžným štětcům umožňují nanášet větší množství lazury na jedno namočení a lépe ji roztírat.

Na druhou stranu se přírodní štětiny odírají více než umělohmotné, ale projeví se to až při velmi intenzivním používání.

Bylo by logické, že čím širší štětec, tím rychleji plochu natřeme — jenže to neplatí doslova, protože širokým štětcem se některé předměty natírají špatně, práce by tedy trvala déle a efekt by se ztratil.

Se širším štětcem dobře zvládneme řídké nátěrové hmoty nebo penetrace, jestliže však budou barvy hodně husté, budeme mít potíže — musíme použít užší štětec. Pokud natíráme častěji, vyplatí se nakoupit několik štětců různých šířek a používat je podle charakteru natíraného předmětu.

Zdroj: ireceptar.cz

 Soubory ke stažení

Video Příprava před malováním

Video Renovace oken a dveří

dot