Menu Výrobci Přejít na filtr

Sada malířská - váleček 10 cm + držák + vanička - 86984020

3 dílná malířská sada.

obrázky mohou být ilustrační
86984044.jpg
86984044.jpg
Kód výrobku 190600055
VýrobceiColorExpert

COLOR EXPERT patří do skupiny COLOR EXPERT-STORCH, největšího a nejstaršího distributora malířského nářadí v Evropě. Painting Tool Systems – skupina Storch-Ciret Group vyrábí a prodává vysoce kvalitní malířské nářadí. Pro profesionální řemeslníky a pracovníky svépomocí, kteří oceňují kvalitu.

Parametry produktu:
Váha
0.40 kg
Cena s DPH za sada:
Cena bez DPH za sada:
119 Kč
98 Kč
Expedice:
do 2-3 dnů
sada 

Popis Sada malířská - váleček 10 cm + držák + vanička - 86984020

Malířská sada na malé plochy, polyakryl.

Vlastnosti Sada malířská - váleček 10 cm + držák + vanička - 86984020

  • 3dílná sada
  • Polyakryl, výška plyše: 12 mm
  • g/m2 min: 720
  • Průměr jádra: 15 mm
  • Vanička: 15 x 32 cm
  • Použití: disperzní, latexové a fasádní barvy

 

Jaký váleček na jakou barvu

Nejběžnější válečky se vyrábějí z polyakrylu. Nepořídí si je profesionál, nemají takovou výdrž, pro běžné vymalování ale postačí.

Na hrubý povrch (strukturované omítky nebo na první vymalování po štuku) volte váleček s 18milimetrovým chlupem a s takzvaným polstrem (asi pětimilimetrová vrstva tkaniny nalepená na těle válečku, která mu dává pružnost na nerovném povrchu). Na hladší omítce postačí váleček se stejně dlouhými chlupy, ale bez polstru. Na sádrokarton si pořiďte 12milimetrový váleček bez polstru.

Alternativou jsou válečky z polyamidu (mikrovlákna). Jsou to speciální válečky nejčastěji "projektované" pro hladké povrchy – typickým představitelem je sádrokarton.

Válečky z těchto materiálů poslouží pro všechny barvy z kategorie "klasických přírodních" s minimem disperze, ale i pro akrylátové.

Profesionálové doporučují vyhnout se Vestanu, polyesterové vlně. Tato umělá náhražka patří k nejlevnějším materiálům. Použití tak na penetraci starých omítek, ale pro běžné malování není příliš vhodná. Navíc cáká.

Mezi novější materiály pro válečky, které používají i profesionálové, patří válečky Toptex z nylonu. Hodí se nejen na běžné akrylátové barvy, ale je vynikající i na nanášení vinylových barev. Zatímco za obyčejný váleček zaplatíte padesátikorunu, za toptexový dvojnásobek. Ale když se nasákne barvou, udrží ji v sobě, nemusíte váleček tak často namáčet, nevidíte za ním stopu. Dokáže tak barvu perfektně využít, aby měla maximální rozkryv. Tím opět šetříte.

 Soubory ke stažení

Video Příprava před malováním

Video Renovace oken a dveří

dot